Konuya ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi X hesabı üzerinden yapılana açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından, "1 Temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri" iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir. Bahse konu paylaşımların aksine, "1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinde" herhangi bir güncelleme yapılmamıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uygulanan geçiş ücretleri, Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde kamuoyuna açık bir şekilde yer almaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten ortak basın açıklaması: Bu cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten ortak basın açıklaması: Bu cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

Son günlerde bazı medya organlarında; Kamu-Özel Sektör İşbirliği Modeli ile yapılarak trafiğe açılan ve Görevli Şirketler tarafından işletilmekte olan otoyol ve köprülerde geçiş ücretlerinde artış yapıldığını iddia eden haberlere yer verilmekte olup söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Araç geçişleri halihazırda mevcut tarifeler üzerinden ücretlendirilmeye devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Dilara Adak