Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'da sözleşmeli er olarak istihdam ettirilen ve 7 yıl görev sonunda devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında  memuriyet kadrosuna geçme hakkı olan sözleşmeli erler, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

Teröriste demokrasi olmaz'

Sözleşmeli er ve erbaşların atama haklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Perinçek, ''Bazı düzenlemelerin yapılmasına ve kanunların çıkarılmasına rağmen söz konusu arkadaşlarımızın atamaları yapılmadı.'' dedi.

Sözleşmeli er atama bekliyor! Yalnızca şehit olunca değil yaşarken de sahip  çıkın! Kanuni hakkımızı istiyoruz

Sonuç almadan bu mücadeleyi bırakmayacaklarını ifade eden Perinçek, "Kahramanlarımızla birlikteyiz. Sözleşmeli Er görevini yapmış, canını vatanımız için, Cumhuriyetimiz için ortaya koymuş kahramanca mücadele etmiş gazilerimizle birlikte aziz Türk Milleti'ne sesleniyoruz. Kahraman kardeşlerimiz, 7 yıl boyunca cephelerde, en ön saflarda, kurşunların üzerine koşarak görev yapmışlardır. Şimdi de iş hayatındaki görevlerini sürdürmek, evlerine ekmek götürmek, çocuklarına bakmak için atamalarını beklemektedirler.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Perinçek Sözleşmeli Erlerin Sorunlarını Gündeme Taşıdı! "Kahramanlarımızın  Yanındayız"

Bazı düzenlemelerin yapılmasına ve kanunların çıkarılmasına rağmen söz konusu arkadaşlarımızın atamaları yapılmadı. Hem kamuda hem de özel sektörde bu arkadaşlarımızdan daha güvenilir bir emekçi var mıdır? Mehmetçiklerimizi iş ile buluşturmak hükümetimizin ve hepimizin en kutsal görevidir. 7 yıllık görev süresini tamamlayan Mehmetçiklerimize kendi memleketlerinde iş bulmak, Türk Devleti'nin, Türk İş insanında en birinci görevidir. Sonuç almadan bu mücadeleyi bırakmayacağız. Sonuç alacağız çünkü Milletimize güveniyoruz. Milletimizin yüreğinde Mehmetçiğe, gaziye verilen değeri çok iyi biliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin de bu sorumluluğu yerine getireceği ümidini taşıyoruz." dedi.

Doğu Perinçek kimdir? Doğu Perinçek kaç yaşında, nereli? Doğu Perinçek  hayatı ve biyografisi! - Haberler

Sözleşmeli Erler adına açıklama yapan Yunus Yıldım ise şu ifadeleri kullandı:

Sözleşmeli er atama bekliyor! Yalnızca şehit olunca değil yaşarken de sahip  çıkın! Kanuni hakkımızı istiyoruz

"Bizlere bu fırsatı verdiği için Sayın Doğu Perinçek'e teşekkür ediyoruz. Bizleri burada en güzel şekilde ağırladınız ve sesimiz oldunuz. Bizler 7 yıl boyunca ülkemizin hak ve menfaatleri için terörle mücadele başta olmak üzere her türlü görevde bulunmuş Sözleşmeli Er, Mehmetçikleriz.12 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de Sözleşmeli Er yönetmeliği yayımlanmasına rağmen kanunla görevlendirilmiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı herhangi bir açıklama yapmamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın atamalara ilişkin çalışmalara başlamasını talep etmekteyiz."