Geçtiğimiz cuma günü 33 TL seviyesinde olan dolar/TL kuru, Türkiye'nin FATF listesinden çıkmasıyla gerilemeye başladı. Bugün dolar/TL kuru 32,66 TL'den işlem görmeye başlarken, Euro/TL ise yüzde 0,30 düşüşle 35,04 TL'ye indi. 

Borsa İstanbul kaç puanla açıldı? İşte detaylar... Borsa İstanbul kaç puanla açıldı? İşte detaylar...

Piyasalar, yarın açıklanacak kritik haziran ayı enflasyon verilerini bekliyor. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı, mayıs ayında yüzde 75,45 ile zirveye ulaşan enflasyonun yıllık bazda yüzde 72,6'ya gerilemesini öngörüyor.

BAKAN ŞİMŞEK ENFLASYONDA İLK DÜŞÜŞÜ HAZİRANDA GÖRECEĞİZ DEMİŞTİ

Dün katıldığı bir yayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonda ilk düşüşü haziranda göreceğiz, esas düşüş ise temmuz, ağustos ve eylülde görülecek. Eylülde bile enflasyon yüzde 40'lı rakamlarda olabilir," ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye olan portföy akışlarının güçlü olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Bunu nasıl yöneteceğimizi tartışıyoruz. Mart sonundan bugüne net bazda Merkez Bankası'nın rezervlerine yansıyan kaynak girişinin boyutu neredeyse 78 milyar dolara ulaştı. Şu an itibarıyla rezerv yeterliliğinde IMF tanımına göre arzulanan seviyeye neredeyse vardık," dedi.

Meclise getirilecek vergi paketiyle ilgili konuşan Bakan Şimşek, "Sonraki paket için borsa kazançlarına vergi çalışılıyor," ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti.

Kaynak: Haber Global