"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2436 %-0.1
37,0850 %0.25
2.297.670 %0.739
3.013,79 0,70
Ara
İşçi Haber Dünya AB, aşırı sağcı "The Base" örgütünü terör listesine aldı

AB, aşırı sağcı "The Base" örgütünü terör listesine aldı

Avrupa Birliği (AB), terör listesine yeni bir örgüt ekledi: ABD merkezli "The Base". Bu aşırı sağcı grup, PKK ve DHKP-C gibi örgütlerle aynı listede yer alacak şekilde terörist olarak tanımlandı.

Kanada tarafından "neo-Nazi" olarak sınıflandırılan "The Base", ABD'de ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde aktif olarak faaliyet gösteriyor.

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında Rinaldo Nazzaro tarafından kurulan "The Base" adlı örgütün terör eylemlerine karıştığı belirtildi. AB, bu örgütün üye ülkelerindeki mali varlıklarını ve fonlarını dondurma kararı aldı ve örgüte finansal destek sağlamayı yasakladı.

Bu terör listesi, ilk kez 11 Eylül 2001'de ABD'de yaşanan terör saldırılarının ardından oluşturulmuştu ve şu an 22 örgüt ile 15 kişiyi kapsıyor. 2002 yılında PKK da bu listeye dahil edilmişti.

The Base örgütü, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD'nin terör listelerinde yer alıyor. Örgüt, 2020'de ABD'nin Virginia eyaletinde bir mitingde saldırı düzenlemeyi planlamış ve Kuzey Amerika'da askeri eğitim kampları kurmuştu. "Beyaz üstünlüğü" savunan bu grup, geçen yıl Europol tarafından düzenlenen bir operasyonla 5 üyesiyle birlikte yakalandı. Üyelerinin, şiddet yanlısı propaganda yaymak ve 3D baskı yöntemiyle silah yapma talimatları paylaşmak gibi terörist faaliyetlerde bulundukları belirlendi. Europol, örgütün terör eylemleri hazırlığında olduğunu da duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *