"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3179 %0.07
36,9872 %-0.06
2.280.542 %-0.919
3.017,47 -0,35
Ara
İşçi Haber Dünya ABD Adalet Bakanlığı'ndan '3 yıllık soruşturma' açıklaması: Polisler, hukuka aykırı şekilde gözaltına almış

ABD Adalet Bakanlığı'ndan '3 yıllık soruşturma' açıklaması: Polisler, hukuka aykırı şekilde gözaltına almış

Arizona eyaletindeki Phoenix Polis Departmanına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan ABD Adalet Bakanlığı, ayrımcılık şikayetleri üzerine başlatılan 3 yıllık soruşturmanın ardından Phoenix polisinin, ABD Anayasası ve federal yasalara aykırı davrandığının belirlendiğini aktardı.

Yapılan açıklamada ABD Adalet Bakanlığı, Arizona eyaletindeki Phoenix Polis Departmanının, siyahi ve yerli nüfusa ayrımcılık yaptığı ve orantısız güç kullandığını tespit ederek, ülke anayasası ile federal yasalara aykırı davrandığını bildirdi.

HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE GÖZALTINA ALMIŞLAR

Polis departmanı görevlilerinin yasaları uygularken siyahi, Hispanik ve Amerika yerlisi kökenli kişilere ayrımcılık yaptıkları belirtilen açıklamada, bu görevlilerin evsiz vatandaşları da hukuka aykırı şekilde gözaltına aldığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, Adalet Bakanlığının, Phoenix polisinin çocuklara karşı tavrından da "derin endişe" duyduğunun altını çizdi. 

Öte yandan, açıklamada Phoenix'te sivil haklar ve güvenliğin korunmasına yönelik anlamlı reformlar üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü de açıklandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *