"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya ABD Başkan Adayı Donald Trump: Demokrasi için kurşun yedim

ABD Başkan Adayı Donald Trump: Demokrasi için kurşun yedim

ABD Başkan Adayı Donald Trump, kendisine yönelik suikast girişiminin ardından düzenlediği ilk seçim mitinginde, "Demokrasi için kurşun yediğini" ifade etti.

Michigan eyaletinin Grand Rapids şehrinde gerçekleştirilen mitingde, ABD Başkan Yardımcısı Adayı James David Vance, Trump'tan önce konuşarak, "Bir hafta önce bir suikastçının Donald Trump'ın hayatına kastetmeye çalıştığını ve şimdi Michigan'da onu kampanya yolunda karşılamak için büyük bir kalabalığın toplandığını görmek inanılmaz" dedi. Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde küçük bir bant ile kürsüye çıkarak, suikast girişimi sonrası yaşadıklarına atıfta bulundu ve "Şu anda burada olmayabilirdim, ama çok özel bir şey oldu. Karşınızda sadece yüce Tanrı'nın lütfuyla duruyorum." ifadesini kullandı.

Trump, Pennsylvania eyaletinin Butler kentindeki mitinginde, suikast sırasında yaralandığı Butler Memorial Hastanesi personeline teşekkür etti ve hayatını kaybeden Corey Comperatore'yi "kahraman" olarak nitelendirdi. Suikast girişimini atlattıktan sonra söylediği "Birlikte savaşacağız, savaşacağız, savaşacağız" sözlerini yineleyen Trump, "Ve kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız." dedi.

"BİRÇOK LİDERDEN MESAJ ALDIM"

Suikast sonrası dünya liderlerinden gelen mesajlardan da bahseden Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in kendisine gönderdiği mesajı övdü. Xi'nin kendisiyle iyi anlaştığını belirten Trump, "Başkan Xi, geçen gün olanları duyduğunda bana güzel bir mesaj gönderdi. Birçok liderden mesaj aldım, çoğu bana yazdı. Bu çok hoştu." dedi.

ELON MUSK'TAN BAĞIŞ YOK

Elon Musk’ın Trump'ın seçim kampanyasına aylık 45 milyon dolar bağış yapacağına dair çıkan haberlere de değinen Trump, Musk ile telefonda konuştuğunu belirtti. Trump, "Kısa bir süre önce onunla konuştum ve buraya geleceğimi söyledim. Nasılsın diye sordum, bağıştan hiç bahsetmedi" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *