"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2394 %-0.12
37,0671 %0.2
2.307.461 %1.437
3.013,40 0,69
Ara
İşçi Haber Dünya ABD ve İsrail anlaştı! Refah'a sınırlı kara saldırısı mı olacak? Hain planları ne?

ABD ve İsrail anlaştı! Refah'a sınırlı kara saldırısı mı olacak? Hain planları ne?

Biden, Netanyahu'nun Refah'a yönelik kapsamlı kara saldırısına sıcak bakmazken, ikilinin sınırlı kara saldırısında anlaştığı iddia edildi.

ABD'nin, İsrail'i Gazze'nin güneyindeki Refah'a "kapsamlı bir kara saldırısı" düzenlememe konusunda ikna ettiği ve saldırının "daha sınırlı" olması için anlaştığı öne sürüldü.

Washington Post gazetesinde David Ignatius'un kaleme aldığı yazıda, İsrail ordusunun 7 Mayıs'ta sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirerek kara saldırısına başladığı Refah konusunda yeni bir kararda Amerikalı ve İsrailli yetkililerin fikir birliğine vardığı iddia edildi.

BİDEN, DAHA SINIRLI BİR SALDIRI PLANINA İKNA OLDU

ABD başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun Refah'a kara saldırısının Gazze'deki insani felaketleri derinleştireceği uyarıları yöneltilen İsrail'in planladığı "kapsamlı kara saldırısından" vazgeçtiği belirtildi.

Amerikalı yetkililerin "daha az sivil zayiata yol açacağını düşündüğü daha sınırlı bir saldırı planı" konusunda İsrail ile anlaşmaya varıldığı iddia edilen yazıda, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu plana "karşı çıkmayacağı" savunuldu.

NETANYAHU İLE GALLANT ARASINDAKİ BUZLAR ERİYOR MU?

Amerikalı yetkililerin, Refah'a sığınan yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin "en az 800 bininin" bölgeyi yeniden terk ettiğini değerlendirdiği ifade edildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, şimdiye kadar 810 bini aşkın yerinden edilmiş Filistinli Refah'tan çıkmak zorunda kaldı.

Son dönemde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant arasında gerilime neden olan Gazze'nin idaresinde Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi ülkeler tarafından desteklenen bir yönetim konusunda İsrailli yetkililerin hemfikir olduğu iddia edildi.

Ancak yazıda Netanyahu'nun Gazze'nin idaresinde Filistin Yönetimi'nin müdahil olmasına karşı çıktığı belirtildi.

BİDEN, İSRAİL'İN SALDIRILARINI SOYKIRIM OLARAK KABUL ETMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının "soykırım olmadığını" savunarak bu suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Biden, "Amerikan Yahudileri Mirası Ayı" için Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikte konuştu.

"Açıkça konuşacağım, Uluslararası Adalet Divanının İsrail hakkındaki iddialarının aksine, (Gazze'de) yaşananlar soykırım değil. Biz bunu kabul etmiyoruz." diyen Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmasını da reddettiklerini belirtti.

Biden, İsrail ile Hamas'ın bir tutulmasının söz konusu dahi olmadığını ifade etti.

UCM'DEN NETANYAHU'YA YAKALAMA KARARI BAŞVURUSU!

UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

UCM'den yapılan açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *