"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya ABD ziyaretindeki Netanyahu'dan esir takası açıklaması: Anlaşma üzerinde çalışılıyor

ABD ziyaretindeki Netanyahu'dan esir takası açıklaması: Anlaşma üzerinde çalışılıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyaretinde İsrailli esirlerin aileleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmanın yaklaştığını açıkladı.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki esirler ABD'deki aile temsilcileriyle ilk kez bir araya geldi. Netanyahu, Hamas'a uygulanan baskıların, esirlerin iade koşullarını olgunlaştırdığını ve esirlerin geri getirilmesinin, Gazze'deki saldırıların ana hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

"SALDIRILARDAN VAZGEÇİLMEYECEK"

Netanyahu, Hamas'a karşı yürütülen saldırılardan vazgeçilmeyeceğini vurgularken, bu saldırıların İsrail'in İran'a karşı güvenliğini riske atacağını savundu. Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması için devam eden dolaylı müzakerelere dair değerlendirmelerde bulunan Netanyahu, anlaşmanın koşullarının olgunlaştığını ve bu durumun umut verici olduğunu ifade etti.

Müzakerelerde kararlılık gösterilmesi halinde anlaşmaya varılabileceğine inandığını belirten Netanyahu, sürecin zaman alacağını ancak ilerleme kaydedileceğine ve kalan esirlerin serbest bırakılmasına yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Gazze'de 116 İsrailli esir olduğu ve bunlardan 44'ünün ölü olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *