"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'de Ayşenur Eygi için İsrail protestosu: Yüzlerce kişi katıldı, duygusal anlar yaşandı

ABD'de Ayşenur Eygi için İsrail protestosu: Yüzlerce kişi katıldı, duygusal anlar yaşandı

ABD'nin Washington eyaletinde, yüzlerce Filistin destekçisi, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrailli askerler tarafından öldürülmesinin ardından İsrail'i protesto etmek üzere toplandı.

Seattle'daki Westlake Park'ta düzenlenen gösteriye, siyasetçiler, aktivistler ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi katıldı. Göstericiler, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli askerler tarafından işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde öldürülmesinin ardından İsrail'i protesto etti. Eygi'nin fotoğraflarını taşıyan ve "Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu", "Ayşenur için adalet", "Bugün hepimiz Ayşenur'uz", "Direniş terör değildir! Özgür Filistin!" yazılı pankartlar açan katılımcılar, İsrail karşıtı sloganlar attı. Gösteride duygusal anlar yaşandı ve bazı protestocular gözyaşlarına hakim olamadı.

Puget Sound Müslümanlar Birliği'nden imam Akram Baioumy, konuşmasında Eygi'nin mirasını yaşatmak için toplandıklarını belirterek, "Ayşenur'un son sözlerinden biri, daha fazlasını yapmamız gerektiğiydi. Onun sözlerinin boşa gitmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Baioumy, Eygi'nin İsrail'e karşı mücadele ederken büyük bir miras bıraktığını vurguladı ve "Bu dünyada daha iyi bir miras bırakacak biri düşünemiyorum" ifadesini kullandı.

ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry, Eygi'nin barış ve adalet için derin bir tutkuya sahip olduğunu ve bunun büyük cesaret gerektirdiğini söyledi. Chaudhry, Eygi'nin öldürülmesinde kullanılan silahların ABD tarafından finanse edildiğini belirtti ve bu durumu kabul edemeyeceğini vurguladı.

ABD ordusundan emekli ruh sağlığı uzmanı Muhammad Zahid Chaudhry, Eygi'nin insanlığın acılarını hafifletmek için çalıştığını ifade ederek, olanlara inanmakta zorluk çektiğini söyledi.

İmam Baioumy, Eygi'nin Filistin davası için uzun süredir mücadele ettiğini ve kasıtlı olarak hedef alındığını belirtti. Eygi'nin İsrail güçleri tarafından öldürülen ilk ABD vatandaşı olmadığını vurgulayan Baioumy, liderlerin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini, aksi takdirde halkın sesinin duyurulacağını ifade etti.

Eygi, Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsüydü ve Filistinlilerin haklarını savunan hareketlerde aktifti. Ölümü, hem yerel hem de uluslararası düzeyde öfke ve hesap sorma taleplerine neden oldu. 1998'de Antalya'da doğan Eygi, bir yaşında ailesiyle Seattle'a taşınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *