"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'de kritik günler! Başkan Yardımcısı Harris'e adaylık durumunda destek veren isimler...

ABD'de kritik günler! Başkan Yardımcısı Harris'e adaylık durumunda destek veren isimler...

ABD'de Biden'ın Başkanlık yarışında adaylıktan çekilip yerine yardımcısı Harris'i işaret etmesi yankı uyandırdı. Harris'in olası adaylık durumuna ise hangi siyasi isimlerden destek geldi?

 ABD Başkanı Joe Biden’ın kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinden çekilip yerine yardımcısı Kamala Harris’i işaret ettikten sonra, Harris’e bir destek de California Valisi Gavin Newsom'dan geldi.

Newsom, X hesabından yaptığı paylaşımda, Harris’e Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a karşı destek verdi.

"ÇETİN, KORKUSUZ VE İNATÇI"

Harris’i, "çetin, korkusuz ve inatçı" şeklinde tanımlayan Newsom, "Demokrasimiz tehlikede ve geleceğimiz tehlikedeyken, Donald Trump'ın karanlık vizyonuna karşı davayı yürütmek ve ülkemizi daha sağlıklı bir yöne yönlendirmek için ABD Başkan Yardımcısından daha iyi kimse olamaz." ifadelerini paylaştı.

Vali Newsom, Biden'ın yarıştan çekilmesi durumunda Demokrat Parti içinde yerine aday olabilecek isimlerin başında gösteriliyordu.

A A 20240721 35199565 35199564 B I D E N S O N R A S I D E M O K R A T P A R T I D E H A R R I S I N A D A Y L I K D U R U M U T A R T I S I L I Y O R 

KİMLER DESTEK VERDİ, KİMLER SESSİZ KALDI?

Biden'ın 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilmesi ve Harris'e desteğini açıklamasının ardından, Harris'e destek verenlerin yanında adaylığı için sessiz kalanlar da oldu.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Harris'e destek verirken Eski ABD Başkanı Barack Obama, Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Harris'in adaylık durumuna sessiz kalan isimlerden oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *