"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'deki 4 kent '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı

ABD'deki 4 kent '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı

Kentlerin tanıma beyannamelerini teslim aldığını açıklayan Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Başkanı Seyit Şahin, açıklamalarda bulunarak ABD'nin en büyük eyaleti Teksas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ile Georgia'daki Columbus kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdığını bildirdi.

ABD'nin başkenti Washington ve Maryland eyaletine bağlı olan Baltimore'un geçen sene 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını anımsatan Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Başkanı Seyit Şahin, şu an toplam 6 eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını duyurdu. 

"İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİNDEN..."

Şahin, açıklamalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Türk-Amerikan toplumu olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Özellikle Teksas eyaletinin FETÖ'nün en fazla sayıda okuluna ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu kararların önemi daha da artıyor.

Türkiye ve ABD'nin uzun yıllardır NATO müttefikliği bulunuyor. NATO zirvesinde Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) ve ABD Başkanı (Joe Biden) bir araya geldi. İki liderin görüşmesinden olumlu bir tablonun ortaya çıkması ilişkileri de bundan sonraki süreçte olumlu etkileyecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *