"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Dünya ABD’den Rusya yaptırımlarını ihlal eden ülkelere uyarı: Aralarında Türkiye de var...

ABD’den Rusya yaptırımlarını ihlal eden ülkelere uyarı: Aralarında Türkiye de var...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların en çok Çin, BAE ve Türkiye tarafından delindiğini gördüklerini belirtirken, "Ancak Avrupa'yı da izliyoruz" diye konuştu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupalı banka yöneticilerini, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasını engellemeye yönelik hamlelere uyma çabalarını arttırmaya çağırdı.

ABD Hazine'sinin Rusya'nın gelirlerini azaltmak ve Ukrayna'daki savaş için mal temin etmek üzere yeni yollar aramaya devam ettiğini vurguladı.

Yellen bankacılarla yaptığı toplantının başında, geçtiğimiz Aralık ayında uygulamaya konulan ikincil yaptırım yetkisinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı için gerekli malları tedarik etme çabalarını boşa çıkardığını, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

“ENDİŞE VERİCİ BİÇİMDE YAPTIRIMLARI İHLAL EDİYORLAR”

Yellen, başta Alman bankaları olmak üzere Avrupalı bankaları uyardı. Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesini engellemek için bankaların çabalarını artırmaları gerektiğini söyleyen Yellen, aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerin "endişe verici" bir biçimde yaptırımları ihlal ettiğini söyledi.

Yellen konuşmasında, 'Buradaki tüm kurumları daha yüksek uyum önlemleri almaya ve Rusya'nın kaçakçılık girişimlerine daha fazla odaklanmaya çağırıyorum. Küresel yaptırımlara uyum politikalarınızın yurtdışındaki şubeleriniz ve iştirakleriniz tarafından sıkı bir şekilde uygulanmasını sağlamanızı rica ediyorum' dedi.

ABD Hazine Bakanı, "Rusya hassas malları tedarik etmeye ve bu malları yurt içinde üretme kabiliyetini arttırmaya devam ediyor. Uyanık kalmalı ve daha hırslı olmalıyız" ifadesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *