"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'den tepki çeken İsrail açıklaması: Savunulmasına kesinlikle yardımcı olacağız

ABD'den tepki çeken İsrail açıklaması: Savunulmasına kesinlikle yardımcı olacağız

Temaslarda bulunmak üzere Filipiler'i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, burada gazetecilere yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.

Temaslarda bulunmak üzere gittiği Filipinler’de gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum. Bu düşüncemi koruyorum. Diplomasiye her zaman yer ve fırsat olduğuna inanıyorum" ifadellerinde bulundu.  

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Austin, İsrail’in kuzey sınırında yaşanan gerilimden endişe duyduklarına dikkat çekerekTekrar belirtmek isterim ki, olayların bölge genelinde daha geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmesini engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 

Açıklamalarının devamında Austin, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili ayrıntılı bir bilgiye sahip olup olmadığı sorusuna “Verecek ek bir bilgim yok” yanıtını verirken, geniş çaplı bir çatışmada ABD’nin İsrail’e savunma desteği verip vermeyeceğine ilişkin soruya ise “İsrail’in savunulmasına kesinlikle yardımcı olacağız. Nisan ayında bunu yaptığımızı gördünüz. Bunu tekrar yapmamızı bekleyebilirsiniz” yanıtında bulundu. 

Son olarak, önceliklerinin diplomasi olduğunu yineleyen Austin, geniş çaplı bir çatışma ihtimaline karşı da şu açıklamalara yer verdi:

“Bunların hiçbirinin gerçekleştiğini görmek istemiyoruz. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olacak şeyler yaptığımızdan ve diplomasi yoluyla sorunları ele aldığımızdan emin olmak için çok çalışacağız.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *