"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya AB'den Orban'a şok yaptırım: Toplantılar Macaristan'dan Brüksel'e alındı

AB'den Orban'a şok yaptırım: Toplantılar Macaristan'dan Brüksel'e alındı

Avrupa Birliği, Viktor Orban'ın Rusya ziyaretinin ardından Macaristan'ın dışişleri ve savunma bakanları toplantısına ev sahipliği hakkını iptal etti.

Orban'ın "barış misyonu" adıyla Rusya'ya yaptığı ziyaretin ardından AB, Macaristan'ın 28-30 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı toplantıları Brüksel'e taşıma kararı aldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Macaristan'ın eylemlerinin sonuç doğurması gerektiğini belirterek, "Sembolik bile olsa bir işaret göndermeliyiz" şeklinde konuştu. Borrell, Macaristan'dan Brüksel'e alınan toplantı kararına 26 üye ülkeden 25'inin destek verdiğini ifade ederek, "Bir sonraki dışişleri ve savunma bakanları toplantılarının Brüksel'de yapılması uygun olacaktır" dedi. Bu ülkelerden yalnızca Slovakya, Macaristan'ı destekledi.

1 Temmuz'dan itibaren AB Konseyi Dönem Başkanlığını devralan Macaristan'ın toplantılara ev sahipliği yapması bekleniyordu.

UKRAYNA BARIŞ MİSYONU 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin 1 Temmuz itibarıyla AB Konseyi Dönem Başkanlığını devralmasının ardından Ukrayna için bir barış misyonu başlattı. Orban, 2 Temmuz'da Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 5 Temmuz'da Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 8 Temmuz'da Pekin'de Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü.

AB liderleri, Orban'ın Moskova ziyaretini Brüksel'den yetki almadan gerçekleştirdiğini ve AB'yi temsil etmediğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *