"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'nin Venezuela yorumuna Maduro'dan sert tepki

ABD'nin Venezuela yorumuna Maduro'dan sert tepki

ABD'nin Venezuela'daki seçimlere yönelik açıklaması sonrası Maduro'dan sert yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a tepki gösteren Maduro, başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan destekçilerine seslendi. 

"BURNUNU SOKMA"

Venezuela'nın egemen devlet olduğunu ve seçimde halkın iradesinin tecelli ettiğini savunan Maduro, şu sözleri sarf etti:

"ABD, Venezuela'da başka bir devlet başkanının olduğunu söylemek için ortaya çıkıyor. ABD, Venezuela'nın iç işlerine burnunu sokma." 

"YAPTIRIMLARDAN KİMİN SORUMLU OLDUĞUNU BİLİYORDU"

Açıklamalarının devamında ülkedeki protestolara da değinen Maduro, "Neredeyse yüzde 85'i Kolombiya, Peru, Şili ve Texas'tan gelen göçmenler. Biz ne darbeler gördük ancak böylesine büyük tuzak hazırlayan, bu özelliklerde suçlular görmemiştik. Bunlar yeni nesil çeteler. Venezuela'yı çetelerin hakim olduğu Haiti ve Ekvador'a dönüştürmek istiyorlar." ifadesinde bulundu. 

Son olarak Venezuela ekonomisinin yaptırımlara rağmen birçok engelli aştığına dikkat çeken Maduro, şu ifadeleri dile getirdi:

"İnsanlar seçimde muhalefete güvenmedi ve yaptırımlardan kimin sorumlu olduğunu biliyordu. Venezuela, hiperenflasyonu kırdı ve dolar kurunu aylardır istikrarlı hale getirmeyi başardı." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *