"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Arjantin'de gergedan böceği istilası

Arjantin'de gergedan böceği istilası

Arjantin’de yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle La Pampa eyaletinde dört kent binlerce gergedan böceğiyle istila edildi.

Son günlerde Arjantin’de yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle La Pampa eyaletinde yer alan Santa Isabel, Telen, Victoria ve Carro Quemado kentlerinde birçok ev, park ve bahçe binlerce gergedan böceği tarafından istila edildi.

Dişisi uçma yeteneğine sahip olan gergedan böcekleri gündüz güneşten saklanmak için çatı aralarına gizlenirken, bazı bölge sakinleri böceklerin ağırlığı sebebiyle evlerinin çatılarında hasar oluştuğunu ve kanalizasyon sisteminin tıkandığını söyledi. 

Santa Isabel Belediye Başkanı Christian Echegaray, gergedan böceklerinin dolu gibi çatılara düştüğünü, trafikte araçların ön camlarına çarptığını açıkladı. 

Bölge halkı ise yaşam alanlarını istila eden gergedan böceklerinden kurtulmak için çare arıyor. Bazı vatandaşlar evlerinin çatılarından, bahçelerinden ve havuzlarından toplayarak kutulara doldurdukları böcekleri şehirden uzak yerlere bıraktıklarını açıkladılar. 

SOKAK AYDINLATMALARI KAPATILDI

Gergedan böceklerinin her yıl bu mevsimde üreyerek topraktan çıktığını söyleyen yetkililer,  bu yıl yaşanan bol yağışlı ve sıcak havanın etkisiyle böceklerin aşırı miktarda ürediğini belirtti. 

Yetkililer, geceleri ışığa yönelen böceklerden kurtulmak için şehir aydınlatmalarını kapalı tuttuklarını ve şehirden uzak noktalarda variller içerisinde ateş yaktıklarını açıkladı. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *