"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2483 %0.07
37,0158 %-0.02
2.314.500 %-0.147
3.024,32 1,07
Ara
İşçi Haber Dünya Aşırı sağcı protestoculardan isyan: Askeri üssü bastılar

Aşırı sağcı protestoculardan isyan: Askeri üssü bastılar

İsrail'de gerilim tırmanmaya devam ediyor. Son yaşanan olaylarda IDF soruşturması kapsamında 9 İsrailli askerin gözaltına alınması sonrası aşırı sağcı protestocular askeri üssü basarak karışıklık çıkardı.

Hamas ve Filistinli kurumlar, Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu İsrail'in Sde Teiman askeri üssünde bir Filistinlinin cinsel istismar ve işkenceye maruz kaldığı yönündeki olayların ardından uluslararası bir komite tarafından soruşturulması çağrısı yapmışlardı. Bu kapsamda İsrail'de ordu tarafından yürütülen soruşturmada Sde Teiman gözaltı tesisinde Filistinli tutukluya işkence yapmakla suçlanan 9 asker gözaltına alındı.

Gözaltı kararını duyan aşırı sağcı İsarilli gruplar İsrail'in merkezindeki Beit Lid Üssü'nde toplanarak güvenlik güçleri ile çatıştı. 

SAKİNLİK ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

İşkence olaylarına ilişkin Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan askerlerin hepsinin "tutukluya ciddi şekilde kötü muamele" ettiğinden ve kötü muameleyi birlikte gerçekleştirdiklerinden şüphelenildiğini aktardı. 

Olaylarda bazı göstericiler askeri üsse girerken yaşanan çatışmalar sonrası Başbakan Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) komutanı Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog çıkan isyanı sert bir şekilde eleştirdi.

Ayrıca, söz konusu isimler tarafından sakinlik çağrısı yapılmasına rağmen göstericiler protestolarını sürdürmeye devam etti.

İsrail’de gerilim tırmandı: Aşırı sağcılar askeri üssü bastı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *