"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Dünya Avrupa Parlamentosu seçiminden birinci çıkmıştı: Le Pen'den "Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz" çıkışı

Avrupa Parlamentosu seçiminden birinci çıkmıştı: Le Pen'den "Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz" çıkışı

Avrupa'da aşırı sağın giderek yükselmesiyle, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen yüzde 31,50 ile birinci çıktı. Değerlendirmelerde bulunan Le Pen, mültecilere ilişkin "Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz" açıklanasında bulundu.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinden lider çıkan Le Pen, Cumhurbaşkanı Macron'un parlamentoyu feshederek erken seçim kararı almasına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göçmen karşıtı açıklamalarda bulunan Le Pen, hiç kimseyi ayırt etmeden mültecilerin tamamını evlerine göndereceklerini vurgulayarak "Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin" dedi.

MACRON'DAN ERKEN SEÇİM KARARI

Yapılan son seçimlerde Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) yüzde 31,50 oy oranına sahip olurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rönesans Partisi ise yüzde 15,2 oranında kalarak ikinci parti konumuna geriledi.

Seçim sonrası ulaşılan sonuçtan memnun kalmayan Macron, parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı. 

"FRANSIZ HALKININ GÜCÜNE HAZIRIZ"

Açıklamalarda bulunan Le Pen, "Fransız halkının gücüne hazırız, bize güvenin" diyerek, partisinin Fransa'yı en iyi şekilde temsil ettiğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Parti olarak göç, yaşam maliyeti, güvensizlik duygusu gibi Fransız halkının günlük sorunlarını ele almayı başardıklarını vurgulayan Le Pen, "Halk oy verdiğinde yine halk kazanır" ifadesinde bulundu.

"ARTIK HER YERDEYİZ"

Seçime ilişkin konuşan RN Senatörü Aymeric Durox, "Artık bizi durdurmak çok zor olacak. Artık her yerdeyiz." dedi. Açıklamalarının devamında Durox, "Artık bizim için imkansız olan hiçbir kale yok. Hayatın her alanından, her meslekten seçmenlerimiz var" söyleminde bulundu.

"ARTIK ZAYIF BİR BAŞKAN"

Öte yandan, Avrupa seçim kampanyasını yöneten 28 yaşındaki RN Başkanı Jordan Bardella, Fransız vatandaşlarının değişim isteği gösterdiğini belirterek devamında ise şu sözleri dile getirdi:

"Bu gece Fransa'da umut rüzgarı esti ve daha yeni başlıyor. Emmanuel Macron, artık zayıf bir başkan. Parlamentoda zaten mutlak çoğunluğa sahip değildi. Şimdi ise Avrupa Parlamentosu'nda hareket kabiliyeti daraldı. Fikirlerimizin itici gücü hep aynıydı: Güvenlik ve kitlesel göçle mücadele."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *