"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Dünya Avustralya ve Rusya arasında gerginlik: Başbakan "geri çekilin" dedi

Avustralya ve Rusya arasında gerginlik: Başbakan "geri çekilin" dedi

Avustralya'da bir çift, Rusya adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu durum, iki ülke arasında gerginliğin tırmanmasına sebep oldu.

Avustralya'da Kira Korolev ve eşi Igor Korolev, Rusya adına casusluk yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alındı. Rusya doğumlu Avustralya vatandaşı çift, Avustralya Savunma Kuvvetlerine (ADF) ait belgeleri Rusya ile paylaşmakla suçlandı. Gözaltına alınan çift, casusluk suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Rusya'nın Canberra Büyükelçiliği duruma tepki gösterirken, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Rusya'ya "Geri çekilin" dedi. Albanese, Brisbane'de katıldığı bir etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus Büyükelçiliğinin bu gözaltının "Rusya karşıtı paranoya" yarattığına dair açıklamasını eleştirdi.

ABC News Australia'nın haberine göre, Albanese, Rusya'nın güvenilirliğinin kalmadığını belirterek, "Rusya'ya mesajım şu: Geri çekilin" dedi. Rusya'nın Canberra Büyükelçiliği, dün X platformunda yaptığı paylaşımda, çifte yönelik gözaltının "Avustralya'da yeni bir Rus karşıtı paranoya dalgasını başlatmayı amaçladığını" iddia etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *