"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Azerbaycan seçim sonuçları açıklandı: Milli Meclis’te büyük değişim

Azerbaycan seçim sonuçları açıklandı: Milli Meclis’te büyük değişim

Azerbaycan'da 1 Eylül'de yapılan Milli Meclis seçimlerinin resmi sonuçları onaylandı. Merkezi Seçim Kurulu (MSK) Başkanı Mezahir Penahov başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Milli Meclis seçimlerinin sonuçlarına dair protokol resmen kabul edildi.

Protokole göre, 2 milyon 395 bin 510 seçmenin oy kullandığı seçimlerde katılım oranı yüzde 37,24 olarak belirlendi. Seçimde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğini yaptığı Yeni Azerbaycan Partisi, 68 sandalye kazanarak Meclis’teki çoğunluğunu korudu. 

Buna ek olarak, 44 bağımsız aday milletvekili olarak seçilirken, Vatandaş Hemreyliyi Partisi 3 sandalye kazandı. Adalet, Hukuk ve Demokrasi Partisi 2 sandalye ile temsil edilirken, Büyük Azerbaycan Partisi, Demokratik Islahatlar Partisi, Büyük Kuruluş Partisi, Cumhuriyetçi Alternatif Partisi, Anavatan Partisi, Azerbaycan Milli İstiklal Partisi, Milli Cephe Partisi ve Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi de mecliste birer sandalye elde etti.

Onaylanan protokol, Azerbaycan Anayasa Mahkemesi’ne gönderilecek olup, mahkemenin en geç 10 gün içinde bu protokolü inceleyip onaylaması bekleniyor.

1 Eylül’de gerçekleştirilen seçimler, Azerbaycanlıların 7. kez sandık başına giderek Milli Meclis üyelerini belirlediği bir seçim oldu. 125 sandalyeli meclis için 990 aday yarıştı ve sonuçlar, ülkenin siyasi geleceğinde önemli bir dönüm noktasını oluşturdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *