"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya BAE'den İran ziyareti

BAE'den İran ziyareti

Birleşik Arap Emirlikleri'nin üst düzey ulusal güvenlik danışmanı yarın İran'ı ziyaret edecek.

İran devlet medyasının pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin üst düzey ulusal güvenlik danışmanı Şeyh Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, İslam Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerin genişletilmesini görüşmek üzere pazartesi günü İran'ı ziyaret edecek.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı tarafından, ülkenin fiili hükümdarı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in kardeşi ve devlet yatırımcısı ADQ başkanı olan Şeyh Tahnoon'un ziyareti hakkında bir açıklama yapılmadı. 

Görüşmeler keşif amaçlı

SNSC'ye bağlı İranlı Nournews, "İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi (SNSC) sekreteri Ali Shamkhani ve diğer İranlı yetkililerle Tahran'da görüşecek" dedi.

2019'da BAE, Körfez sularındaki tankerlere ve Suudi enerji altyapısına yapılan saldırıların ardından İran ile ilişki kurmaya başladı. Sünni Müslüman güç Suudi Arabistan, Nisan ayında İran ile doğrudan görüşmelere başladı ve Riyad, görüşmeleri samimi ancak büyük ölçüde keşif amaçlı olarak nitelendirdi.

BAE cumhurbaşkanının diplomatik danışmanı Enver Gargash, geçen ay ülkesinin "diplomasi yönünde ve çatışmadan uzak bir politika seçiminin bir parçası olarak İran'la gerilimi azaltmak için adımlar attığını" söyledi. 

Şeyh Tahnoon'un ziyareti, Washington ve Tahran arasında İran'ın 2015 nükleer anlaşmasını eski haline getirme konulu dolaylı görüşmelerin Cuma gününden önümüzdeki haftaya kadar Batılı yetkililerin İslam Cumhuriyeti'nin kapsamlı taleplerinden duyduğu dehşeti dile getirmesinden sonra gerçekleşti.

Üst düzey bir ABD'li yetkili cumartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın "herhangi bir şeyden geri adım atan önerilerle geldiğini söyledi - Tahran'ın Nisan ayında başlayan ve Haziran'da sert cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi'nin seçilmesinden sonra askıya alınan önceki altı tur müzakerelerde su yüzüne çıkardığı uzlaşmalardan herhangi biri.

Bu haber Reuters'tan çevrilmiştir. Haberin orijinalini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *