"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Bakan Fidan Laos'ta ikili temaslarda bulundu: Hangi konular görüşüldü

Bakan Fidan Laos'ta ikili temaslarda bulundu: Hangi konular görüşüldü

Bakan Fidan, Laos'un başkenti Viyentiyan'da çeşitli temaslarda bulunmaya devam ederken Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar ile Brunei Darusselam Dışişleri Bakanı Yusof ile bir araya geldiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Laos'un başkenti Viyentiyan'da çeşitli temaslarda bulunmasına ilişkin açıklama diplomatik kaynaklardan gedi. 

Kaynaklara göre Fidan, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Laos'un başkenti Viyentiyan'da çeşitli temaslarda bulundu.

Söz konusu temaslar kapsamında Bakan Fidan, Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar ile Brunei Darusselam Dışişleri Bakanı Yusof ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi. 

HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ?

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar ile görüşmede ikili siyasi ve ekonomik ve bölgesel konular masaya yatırılırken, ayrıca ikili temaslar kapsamında Afganistan’daki durum ve Asya-Pasifik bölgesindeki güvenlik durumu da görüşüldü. 

Öte yandan, Brunei Darusselam Dışişleri Bakanı Yusof ile yapılan ikili görüşmede ise ilerleyen dönemde yapılacak üst düzey ziyaretlerin takvimi, Gazze’deki gelişmeler ve Rohingya Müslümanlarının durumu ele alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *