"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2452 %-0.05
37,0288 %0.06
2.300.806 %-0.626
3.031,46 0,12
Ara
İşçi Haber Dünya Belçika Başbakanı açıkladı: Biden, ateşkes için Filistinlilere baskı yapmasını istedi

Belçika Başbakanı açıkladı: Biden, ateşkes için Filistinlilere baskı yapmasını istedi

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ABD Başkanı Joe Biden'ın, ateşkes anlaşması sağlanması için ülkesinin Filistinlilere baskı yapmasını istediğini aktardı.

Belçika'nın resmi haber ajansı Belga'dan alınan bilgilere göre De Croo, başkent Washington temasları çerçevesinde Biden ile yaptığı görüşmenin ardından ülke basınına açıklamalarda bulundu.

De Croo, Beyaz Saray'da yaklaşık olarak 1 saat süren görüşmede Ukrayna'nın yanı sıra Gazze'deki durumun da görüşüldüğünü bildirdi.

Belçikalı lider, "Başkan (Biden), Belçika'dan açıkça Filistinlilere müzakere masasına gelmeleri için baskı yapmasını istedi. Başkan Biden, bizimle aynı şeyi istediğini teyit etti: Gazze'de akan kanı sona erdirmek." diye konuştu.

De Croo, X hesabından yaptığı paylaşımda da "Orta Doğu'daki şiddet döngüsünü sona erdirmek bizim görevimizdir." ifadesine yer verdi.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki ateşkes ve esirlerle ilgili yeni bir öneride bulunduğunu açıklamıştı.

Biden, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu ve ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü belirtmişti.

İlk aşamada, "İsrail güçlerinin Gazze'deki yerleşim yerlerinden tam olarak geri çekileceğini" açıklayan Biden, aynı süreçte öncelikle yaşlıların ve kadınların bulunduğu esirlerin serbest bırakılmasının ve Gazze'ye insani yardımların artmasının öngörüldüğünü ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *