"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Dünya Belçika Başbakanı'ndan istifa kararı: Bunun sorumluluğunu üstleniyorum

Belçika Başbakanı'ndan istifa kararı: Bunun sorumluluğunu üstleniyorum

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunarak istifasını duyuran Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Belçika Kralı Phippe'yi ziyaretine ilişkin fotoğraf paylaşarak, fotoğrafa "Kral, istifamı kabul etti." notunu düştü.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Kral Phippe'nin istifasını kabul ettiğini duyurarak, "Seçim sonuçları bir hayal kırıklığıdır ve bunun sorumluluğunu üstleniyorum." açıklamsında bulundu.

"BUNUN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENİYORUM"

De Croo, yaptığı açıklamalarda mevcut hükümetin güncel işlerle ilgilenmeye devam edeceğini ve diğer yandan da yeni hükümet için geçiş sürecini yöneteceğini belirterek "Seçim sonuçları bir hayal kırıklığıdır ve bunun sorumluluğunu üstleniyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Dün düzenlenen Belçika genel seçimlerinde De Croo'nun partisi Flaman liberal Open Vld hezimete uğramıştı. Seçimde 9. sırada gelen Open Vld, oy kaybı yaşayarak seçmenlerin yalnızca yüzde 5,4'ünün desteğini toplayabilmişti. Dün geceki seçim sonrası açıklamasında gözyaşlarını tutamayan De Croo, 10 Haziran sabahı istifasını sunacağını bildirmişti.

Öte yandan, Belçika'da geleneksel olarak her seçim sonrası mevcut başbakan, Kral'a istifasını sunarken, De Croo'nun seçim hezimeti bu durumu daha dramatik hale getirmişti.

SİYASİ KRİZ Mİ GELİYOR?

Belçika'da federe bölgelerin arasında yaşanan anlaşmazlıklar, hemen her seçim sonrasında siyasi krizlere nsebebiyet veriyor.

Bu kapsamda, ülke, 1979 seçimlerinin ardından 107 gün, 1988'de 148 gün, 2007'de 194 gün ve 2019 seçimleri sonrası 653 gün hükümetsiz kalarak bu konuda rekora gitmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *