"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Beyaz Saray’dan İsrail-Lübnan gerginliği açıklaması: Savaş kaçınılmaz değil

Beyaz Saray’dan İsrail-Lübnan gerginliği açıklaması: Savaş kaçınılmaz değil

ABD yetkilileri İsrail ile Lübnan arasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, Hizbullah ile İsrail arasında savaşın kaçınılmaz olmadığını belirtirken, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, en iyi yol diplomasi mesajını vurguladı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Hizbullah ve İsrail arasında savaş kaçınılmaz değil” dedi.

İsrail’in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısının ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre açıklamada bulundu. Jean-Pierre, ABD'nin Hizbullah ile İsrail arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını söyledi.

"EN İYİ YOL DİPLOMASİ" MESAJI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında, İsrail ile Lübnan arasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Patel, hafta sonu yaşanan olaydan bu yana İsrailli ve Lübnanlı mevkidaşlarıyla sürekli görüşmelerde bulunduklarını ifade ederek, ABD’nin, İsrail'i Lübnan ve Golan Tepeleri'nden ayıran Mavi Hat boyunca diplomatik bir çözüme ulaşma çabalarını desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Bölgede gerginliğin tırmanışından her türlü kaçınmak istediklerini ve diplomasinin “ileriye doğru en iyi yol” olduğunu aktaran Patel, "İsrailli ve Lübnanlı sivillerin evlerine dönmelerine ve barış ve güvenlik içinde yaşamalarına izin verecek diplomatik bir çözüm için çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *