"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Beyaz Saray’dan İsrail’e tam destek: Politikamız sarsılmaz

Beyaz Saray’dan İsrail’e tam destek: Politikamız sarsılmaz

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e yönelik politikalarının değişmediğini ve desteğin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jean-Pierre, Orta Doğu'da artan gerginliklere ve ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması yönündeki taleplere değindi.

Bu konudaki eleştirilere yanıt veren Jean-Pierre, "ABD'nin politikasında bir değişiklik olmadığını" belirterek, İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarının "sarsılmaz" olduğunu yineledi. "İsrail'in güvenliğini destekleme konusundaki kararlılığımız devam ediyor," ifadeleriyle ABD'nin pozisyonunu net bir şekilde açıkladı.

Jean-Pierre, bölgedeki diplomatik çözüm beklentilerine de dikkat çekti ve "Bölgedeki sorunlara diplomatik bir çözüm görmek istiyoruz. Bunun başarılabileceğine inanıyoruz ve bu yolda ilerlemek istiyoruz," değerlendirmesini yaptı.

ABD'NİN İSRAİL'E 20 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞ ONAYI

ABD yönetimi, ağustos ayında İsrail'e yönelik devasa bir silah satışına onay verdi. 5 farklı paketten oluşan ve toplam değeri 20 milyar doları aşan bu satış, İsrail’e koşulsuz destek verildiği eleştirileriyle karşılandı.  

En büyük pay, toplam değeri 18,9 milyar doları bulan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ile ilgili mühimmatlardan oluştu. Ayrıca, 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ekipmanların yer aldığı paketlere onay verildi. Ek olarak, 50 binden fazla top mermisi ile ilgili ekipmanlar da ayrı bir pakette satışa dahil edildi.

Bu silah satışına onay, Gazze’deki ateşkesin belirsizlik taşıdığı ve bölgedeki gerginliklerin tırmandığı bir dönemde gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *