"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya Biden, Rusya için yaptırım kararlarını açıkladı

Biden, Rusya için yaptırım kararlarını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından yaptırım kararlarını açıklayarak Rus askerlerinin gerekçesiz saldırdığını vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın dün Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunmasının ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Biden, "Rusya'nın en büyük bankalarını ABD finans sisteminden çıkardık ve aralarında 250 milyar dolar varlığı bulunan VTB ile 4 büyük bankayı daha bloke ettik." dedi. Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının planlanmış olduğunu belirterek, bu konuda 1 aydır uyarıda bulunduklarını hatırlattı. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin için “Putin saldırgandır. Bu savaşı kendi seçti” dedi.

"Putin dünyamızın geleceğine saldırıyor"

ABD Başkanı, Rusya’nın dolar, euro ve yen cinsinde işlem yapmasının kısıtlanacağını duyurarak, Rus ordusunun finansmanını engellemeyi planladıklarını açıkladı. Yeni yaptırım kararlarını açıklayan Biden, "Putin dünyamızın geleceğine saldırıyor. ABD’nin müttefikleri ve ortakları bundan daha güçlü çıkacak. Almanya'da konuşlandırmak üzere ek ABD askeri gücüne yetki veriyorum. Özgürlük, demokrasi, insan onuru bunlar korku ve baskıdan daha güçlü güçlerdir. Putin gibi diktatörler tarafından silinemez" ifadelerini kullandı. 

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *