"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2725 %0
37,0767 %0.11
2.303.660 %-0.323
3.017,66 -0,34
Ara
İşçi Haber Dünya Biden'a, "Ayşenur Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturma" çağrısı

Biden'a, "Ayşenur Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bağımsız soruşturma" çağrısı

ABD'li Senatör Murray ile Temsilciler Meclisi üyesi Jayapal, ABD Başkanı Biden'a gönderdikleri mektupta, İsrail askerlerince öldürülen Eygi'nin ölümüne ilişkin "ABD öncülüğünde bağımsız bir soruşturma" çağrısında bulundu.

ABD'li Senatör Patty Murray ve Temsilciler Meclisi üyesi Pramila Jayapal, ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, İsrail askerleri tarafından öldürülen Amerikalı Türk Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin bağımsız bir soruşturma çağrısında bulundu.

Jayapal, Senatör Murray ile birlikte imzaladıkları mektuba dair yaptığı açıklamada, Eygi'nin öldürülmesinden sorumlu kişilerin hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Mektupta, Eygi'nin yaşadığı Washington eyaletinin temsilcileri olarak, İsrail'in yürüttüğü soruşturmayı yetersiz bulduklarını belirttiler ve FBI öncülüğünde acil, şeffaf, güvenilir, kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma talep ettiler.

İki Kongre üyesi, ABD öncülüğündeki bağımsız soruşturmanın sonuçlarının açık bir şekilde belgelendirilmesini ve Eygi'nin ailesine yazılı olarak iletilmesini de istediler.

Jayapal ve Murray, daha önce İsrail askerleri tarafından öldürülen diğer Amerikan vatandaşlarına da atıfta bulunarak, 2003 yılında hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin de Washington eyaletinde yaşadığını ve haksız yere öldürüldüğünü belirttiler.

Ayşenur Ezgi Eygi (26), 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde, işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından başından vurularak yaşamını yitirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *