"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Biden'dan Netanyahu'ya çıkış iddiası: Beni çantada keklik zannetme

Biden'dan Netanyahu'ya çıkış iddiası: Beni çantada keklik zannetme

ABD Başkanı Joe Biden'ın, geçen hafta Beyaz Saray'daki toplantıda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "Bana maval okuma" şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Görüşmeye ilişkin İsrail Başbakanlık Ofisi'nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

İddiaya göre, Biden, Netanyahu'nun esir takası müzakerelerinde ilerleme kaydettiklerini belirtmesi üzerine bu ifadeyi kullandı.

İsrail'den Kanal 12'nin haberine göre, 25 Temmuz'daki Washington'daki görüşmede Netanyahu'nun "İsrail'in esir takası müzakerelerinde ilerleme sağladığını" söylemesi üzerine Biden, "Bana maval okuma. Beni de çantada keklik zannetme" dedi.

İsrail Başbakanlığı, Netanyahu'nun kapalı kapılar ardındaki konuşmalar hakkında yorum yapmayacağını bildirdi. Netanyahu, açıklamasında ABD siyasetine müdahale etmeyeceğini ve kim başkan olursa olsun onunla çalışacağını vurguladı.

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının durdurulması için uzun süredir müzakereler yürütülüyor. Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından Netanyahu'nun istihbarat direktörleriyle yaptığı toplantılarda sert tartışmalar yaşandı.

Kanal 12'nin haberine göre, İsrail güvenlik yetkilileri, Netanyahu'nun müzakerelere eklediği maddelerin anlaşmayı imkansız hale getirdiğini belirtirken, Netanyahu'nun müzakere heyetini suçladığı ve Hamas'a baskı yapmalarını istediği ifade edildi.

NETANYAHU YENİ ŞARTLAR SUNDU

Netanyahu'nun, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilerin kuzeye geçişine izin verme gibi yeni şartlar sunduğu belirtiliyor. Ayrıca, esir takası mutabakatı sürecinde İsrail askerlerinin Gazze'de kalmaya devam etmesi ve anlaşma imzalanmadan önce Gazze'deki canlı İsrailli esirlerin listesinin talep edilmesi gibi yeni şartlar da ortaya kondu.

İsrail'in anlaşmaya getirdiği yeni şartlar arasında, esir takası müzakerelerinin çeşitli aşamalarında yaşanacak anlaşmazlık durumunda İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarına yeniden başlaması için uluslararası garanti talep edilmesi de bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *