"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2785 %-0.02
37,0556 %0.16
2.314.324 %0.495
3.003,62 0,36
Ara
İşçi Haber Dünya Biden'dan Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından "siyasette yumuşama" çağrısı

Biden'dan Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından "siyasette yumuşama" çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Las Vegas'ta düzenlenen Ulusal Renkli İnsanların İlerlemesi Derneği (NAACP) kongresinde yaptığı konuşmada, siyasetteki tansiyonu düşürme çağrısında bulundu.

Biden, dün yaptığı konuşmada, "Siyasetimizde şiddetle ilgili tansiyonu düşürmek zorunda olduğumuz gerçeği, bizi gerçekleri söylemekten alıkoymamalı." ifadesini kullandı.

Trump'a yönelik suikast girişimini hatırlatan Biden, eski Başkan'ın zarar görmediği için memnuniyetini dile getirirken, kendisine ve ailesine dualarını iletti.

"BU ÜLKEDE ÖNEMLİ BİR MESAJ VERME ZAMANI GELDİ"

Biden, ülke siyasetinin ısındığına dikkat çekerek, "Bu ülkede önemli bir mesaj verme zamanı geldi. Pazar gecesi Oval Ofis'te, başkanlık sürem boyunca sık sık vurguladığım gibi, hepimizin sorumluluğu şiddeti kınamak ve tansiyonu düşürmektir." dedi. "Unutmayalım ki; Amerika'da biz düşman değiliz. Biz komşuyuz, biz Amerikalılarız, birbirimize dostuz."

"Siyasette yumuşama" çağrısı yapan Biden, konuşmasına Trump'ı da dahil ederek devam etti. Biden, eski Başkan'ın döneminin siyah Amerikalılar için "kabus" olduğunu belirterek, onu milyonlarca siyah Amerikalıyı sağlık sigortasından mahrum bırakmakla suçladı.

GEORGE FLOYD'U HATIRLATTI

Şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığını vurgulayan Biden, George Floyd gibi siyah Amerikalılara yapılan haksızlıklar da dahil olmak üzere her türlü şiddete karşı olduğunu söyledi. "Amerika'da ateşli silah yaralanmaları nedeniyle çok fazla çocuğun öldüğünü unutmamalıyız. Bu gerçek çok üzücü ve iç karartıcı." şeklinde değerlendirme yaptı.

Biden, "Eğer Amerika'da şiddeti durdurmak istiyorsak, o zaman bu savaş silahlarını sokaklarımızdan çıkarmak için birlikte çalışmalıyız. Trump'ın vurulmasında bir AR-15 kullanıldı. Artık bu tür silahların yasaklanma zamanı geldi." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *