"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2889 %0.15
37,2011 %0.08
2.353.068 %1.45
3.015,63 0,12
Ara
İşçi Haber Dünya Bilim insanlarından Kamala Harris'e destek!

Bilim insanlarından Kamala Harris'e destek!

ABD seçimlerine sayılı günler kala, bilim insanları da Kamala Harris'i desteklediğini duyurdu.

ABD’de, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine sayılı günler kala Nobel ödüllü 82 bilim insanı ve ekonomist, Demokratların adayı Kamala Harris’e destek vereceklerini açıkladı. The New York Times (NYT) tarafından bildirilen habere göre, fizik, kimya, tıp ve ekonomi gibi alanlarda ödüller kazanmış bilim insanları, Harris’e desteklerini belirten ortak bir mektup kaleme aldı.

Daron Acemoğlu da Destekliyor

Mektupta, 14 Ekim 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Türk akademisyen Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun da bulunduğu 82 bilim insanı, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın başkan olması durumunda bilim, teknoloji ve iklim değişikliği gibi alanlardaki gelişmeleri engelleyebileceğinden duydukları endişeyi ifade etti. Bu seçimin, hem ABD’nin hem de bilim dünyasının geleceği açısından kritik bir dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Daron Acemoğlu, ABD Başkanlık seçimlerinde kime destek verdiğini açıkladı -  Ekonomim

Mektupta, Kamala Harris’in son 200 yıldaki yaşam standartları ve ortalama yaşam süresindeki artışların büyük ölçüde bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere bağlı olduğunu anladığına dikkat çekildi. Harris’in göçmenlerin bilim ve teknolojinin ilerlemesindeki rolünü takdirle karşıladığı belirtildi.

Ünlüler de Sahnede

Seçim gününe 11 gün kala, dünya yıldızları da desteklerini açıklamak için sahne alıyor. Eminem, Bruce Springsteen ve Beyoncé, Kamala Harris için oy istemek üzere etkinliklerde yer aldı. Bu sanatçılar, “Köprüden önce son çıkıştayız” ve “Demokrasi elden gidiyor” gibi ifadelerle kaygılarını dile getirdi.

Beyoncé' To Join Kamala Harris At Houston Concert

Trump’ın Gündemi Farklı

Öte yandan, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın gündemi ise oldukça farklıydı. Bu seçim döneminde en büyük kabusu olan özel savcı Jack Smith ile olan sorunları ön plana çıkıyordu. Trump, karşılaştığı hukuki mücadelelerle ilgili olarak sürekli gündemde kalmayı sürdürmekte.

Trump says he would fire Jack Smith 'within two seconds' of becoming  president | Donald Trump | The Guardian
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *