"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Dünya Blinken'dan Türkiye açıklaması: Petrol boru hattı yeniden açılmalı

Blinken'dan Türkiye açıklaması: Petrol boru hattı yeniden açılmalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, New York'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Görüşmede, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Irak-Türkiye petrol boru hattının tekrar açılması gerektiği üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı. Blinken, boru hattının Irak ekonomisine yabancı yatırımları teşvik etmek adına kritik bir adım olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, iki lider arasındaki görüşmeye dair yaptığı yazılı açıklamada, Blinken ve Sudani'nin, ABD ile Irak arasındaki stratejik ortaklığın önemini tekrar teyit ettiklerini belirtti. Açıklamada, iki ülkenin ekonomik kalkınma alanındaki iş birliğini genişletme ve halklar arası bağları güçlendirme yönünde kararlı olduklarının altı çizildi.

Miller, ayrıca görüşmede bölgesel istikrarı sağlamaya yönelik güvenlik ortaklığı konusunun da ele alındığını ve IŞİD'in tamamen yenilgiye uğratılması amacıyla Irak'ta görev yapan ABD askerlerinin varlığının devam edeceği konusunun masaya yatırıldığını ifade etti.

PETROL BORU HATTININ ÖNEMİNE VURGU

Blinken, Irak-Türkiye petrol boru hattının yeniden açılmasının Irak’ın ekonomik büyümesine büyük katkı sağlayacağını belirtirken, Irak'ın 2030 yılına kadar enerji bağımsızlığına ulaşma hedefini de takdir ettiğini dile getirdi. ABD'nin güvenli ve bağımsız bir Irak'ı destekleme yönündeki çabalarının süreceği de açıklamanın dikkat çeken detayları arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *