"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Blinken'dan uyarı: İran ve Hizbullah'ın İsrail'e saldırısı 48 saat içinde başlayabilir!

Blinken'dan uyarı: İran ve Hizbullah'ın İsrail'e saldırısı 48 saat içinde başlayabilir!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde, İran ve Hizbullah'ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde İsrail'e saldırabileceğini bildirdi.

ABD merkezli Axios haber sitesine konuşan üç kaynağa göre, Blinken, İran ve Hizbullah'ın misilleme yapma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Blinken, İran'ın nasıl bir misilleme yapacağı konusunda belirsizlik olduğunu ancak saldırıların zamanlamasının 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebileceğini ifade etti. ABD'nin bu saldırıları mümkün olduğunca sınırlamak ve İsrail'in tepkisini kontrol altında tutarak gerilimi artıran döngüyü kırmak için çaba sarf ettiğini kaydetti.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞ"

G7 dışişleri bakanlarına, İran, Hizbullah ve İsrail'e itidal çağrısında bulunan Blinken, bölgedeki ABD askerlerinin sayısındaki artışın savunma amaçlı olduğunu belirtti. Görüşmeye katılan bir kaynağa göre, Blinken'ın Gazze'deki esirler ve ateşkes anlaşması konusundaki son görüşmeleri hakkında bilgi verirken "hayal kırıklığına uğramış" göründüğü ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Orta Doğu'da gerilimin azaltılmasını sağlamak üzere acil bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlar, esirlerin serbest bırakılmasını ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılmasını garanti edecek bir ateşkes sağlama çabalarını ele aldı. Ayrıca, Gazze'de yapılacak ateşkesin, İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" dahil olmak üzere bölgede barış ve istikrarı nasıl sağlayabileceğini tartıştı.

Bakanlar, İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarını yineleyerek çatışmanın tırmanmaması için tüm taraflara azami itidal çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *