"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya BM açıkladı: 128 binden fazla kişi Lübnan'dan Suriye'ye kaçtı

BM açıkladı: 128 binden fazla kişi Lübnan'dan Suriye'ye kaçtı

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiser Yardımcısı Kelly Clements, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sonucunda 128 binden fazla kişinin Suriye’ye sığındığını duyurdu.

Clements, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan’da şiddetin giderek arttığını ve bu durumun halihazırda zor durumda olan halkı daha da kötü bir duruma sürüklediğini ifade etti. Clements, "128 binden fazla kişi, güvenlik arayışıyla Suriye'ye geçti." ifadesini kullanırken, insani yardımlara olan ihtiyacın her geçen gün arttığını da vurguladı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, Hizbullah ile yaşanan çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşiyor. İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney bölgeleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyerek bölgedeki yıkımı artırdı. Lübnanlı yetkililerin açıklamalarına göre, bu saldırılarda 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının İsrail tarafından imha edilmesinden sonra, Lübnan’da gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından Hizbullah, İsrail’e roket ve füze atışlarıyla karşılık verirken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail'in bombardımanları nedeniyle Lübnan içinde yüz binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Güney bölgelerden başkent Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, on binlerce kişinin de Suriye'ye sığındığı kaydedildi. Ülke genelinde insani kriz derinleşirken, uluslararası yardım çağrıları sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *