"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya BM yardım ekibi ateş altında kaldı: Hamas, İsrail ordusunu suçladı

BM yardım ekibi ateş altında kaldı: Hamas, İsrail ordusunu suçladı

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'de görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) ekibini kasıtlı olarak hedef aldığını ve bu saldırının, insani yardım kuruluşlarını caydırma amacı taşıdığını belirtti.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, 27 Ağustos akşamı Gazze Şeridi'ndeki Vadi Gazze köprüsünde WFP ekibine yönelik ateş açılmasından İsrail ordusunun sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Yardım ulaştıran WFP ekibi, Gazze Şeridi'nde soykırıma maruz kalan halkımız için yardım faaliyetleri yürüten insani yardım kuruluşlarının korkutulması amacıyla hedef alındı." ifadelerine yer verildi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'de hem Filistin halkına hem de insani yardım ekiplerine karşı suç işlediğini öne sürdü. Uluslararası topluma da çağrıda bulunarak, İsrail'in Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırılarının durdurulmasını ve İsrailli yetkililerin sorumlu tutulmasını talep etti.

Roma merkezli WFP'den yapılan açıklamada ise, "27 Ağustos akşamı Vadi Gazze köprüsündeki bir İsrail kontrol noktasına birkaç metre uzaklıkta bir WFP ekibinin ateş altında kalmasının ardından Gazze'deki personelin hareket etmesi bir sonraki bildirime kadar durduruldu." denildi.

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında, BM de dahil olmak üzere insani yardım kuruluşları sık sık hedef alınmakta. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 16 bin 589'u çocuk ve 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 602 Filistinli hayatını kaybetti, 93 bin 855 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ceset olduğu tahmin edilmekte, sivil altyapı, hastane ve eğitim kurumları da saldırılarda büyük zarar görmüş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *