"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9809 %0.04
41,2962 %0.17
3.798,87 % -0,02
3.250.359 %3.01
İşçi Haber Dünya BM'den 2024 göç raporu: Göç yollarında en fazla can kaybı kaydedildi

BM'den 2024 göç raporu: Göç yollarında en fazla can kaybı kaydedildi

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü, 2024 yılında göç yollarında hayatını kaybedenlerin sayısının en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı. 8 bin 938 can kaybıyla, 2024 yılının göç yollarındaki en ölümcül yıl olduğu vurgulandı. İşte dünya çapında göçmen ölümlerindeki artış ve çözüm önerileri…

Okunma Süresi: 2 dk

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2024 yılına dair küresel göç verilerini açıkladı. Rapora göre, bu yıl boyunca dünya genelinde göç yollarında hayatını kaybedenlerin sayısı, önceki yıllara göre belirgin bir artış gösterdi. 2024’te en az 8 bin 938 göçmen hayatını kaybetti, bu da kaydedilen en ölümcül yıl oldu.

2024: Göç Yollarındaki En Ölümcül Yıl

Son 5 yılda göç yollarında hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış eğiliminin sürdüğü ifade edildi. 2024 yılı, bir önceki yıl olan 2023’te kaydedilen 8 bin 747 ölümle karşılaştırıldığında, bu sayı daha da arttı. IOM, bu artışın, küresel göçmen ölümlerindeki trajik tırmanışın bir göstergesi olduğunu belirtti.

IOM Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Ugochi Daniels, konuya ilişkin açıklamalarında, artan göçmen ölümlerinin “hem kabul edilemez hem de önlenebilir” olduğuna dikkat çekti. Daniels, “Her sayının arkasında bir insan var. Bu trajediye son vermek için uluslararası bir müdahale gereklidir,” diyerek sorunun aciliyetini vurguladı.

Dünya çapında göçmen ölümlerinin artışı, uluslararası toplumun bu soruna daha etkili bir çözüm arayışını hızlandırması gerektiğini gösteriyor. IOM, ölümleri önlemek adına daha fazla işbirliği ve politika değişiklikleri gerekliliğini ortaya koydu.

Bu trajik artış, dünya genelindeki göç krizinin çözülmesi için uluslararası yardımlaşma ve politika iyileştirmelerinin hızlanması gerektiğini gözler önüne seriyor. IOM, göçmenlerin güvenliğini sağlamak için daha güçlü ve daha hızlı tepki veren küresel bir sistemin kurulmasını savunuyor.