"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya BM'den İsrail kararı: Kara listeye alıyor!

BM'den İsrail kararı: Kara listeye alıyor!

7 Ekim'den itibaren binlerce sivili acımasızca öldüren İsrail'in, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren ülke ve gruplar listesine" eklendiği öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgiler Israel National News'te yer aldı. Yayımlanan habere göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Washington'daki askeri ataşesi Tümgeneral Hedi Silberman'ı konu hakkında bilgilendirdi.

Silberman'a değerlendirmelerde bulunan Guterres, Rusya ile terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve Boko Haram'ın yanı sıra İsrail'i de "çatışma bölgelerindeki çocuklara zarar veren ülke ve örgütlerin" yer aldığı kara listeye dahil etmeye karar verdiğini aktardı.

TÜM ÇABALAR BAŞARISIZ SONUÇLANDI

İsrail, alınan bu karardan BM Genel Sekreteri Guterres'i vazgeçirmeye çalışsada tüm çabaları başarısızlıkla sonuçlandı.  BM'den alınan karar sonrası İsrail gelecek hafta yayınlanacak kara listede yer alacak.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İsrail devletinin adının listede açıkça geçmeyeceği ancak durumun sorumlusunun "İsrail ordusu" olarak tanımlanacağı ileri sürüldü.

3 BİN 500 ÇOCUK AÇLIK NEDENİYLE ÖLÜMLE YÜZYÜZE

İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 586 Filistinli öldürüldü. Öte yandan, söz konusu saldırılarda 83 bin 74 kişi yaralandı.

Saldırılara ilişkin BM tarafından yayımlanan raporlara göre, Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ya öldürülüyor ya da yaralanıyor. Ayrıca, 3 Haziranda Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık nedeniyle ölümle yüzyüze olduğu bildirilmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *