"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2977 %0.11
36,9542 %-0.13
2.281.633 %-1.192
3.031,26 0,11
Ara
İşçi Haber Dünya Boykotlar Starbucks’ı vurdu: Kârlar eriyip gidiyor!

Boykotlar Starbucks’ı vurdu: Kârlar eriyip gidiyor!

Amerika'nın önde gelen kahve markası Starbucks, son finansal sonuçlarını açıkladı. Starbucks'ın küresel ölçekte yaşadığı zorluklar dikkat çekti.

Amerikalı kahve devi Starbucks, Temmuz-Eylül dönemine ilişkin ön finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin raporuna göre, Temmuz-Eylül döneminde küresel mağaza satışları %7 düşüş gösterdi ve üst üste üçüncü çeyrekte de düşüş devam etti. Starbucks, bu dönemin ardından önümüzdeki hafta bilançosunu açıklayacak. Bu durum, şirketin mali performansında belirgin bir etki yaratabilir.

Hisse Başına Kâr %25 Azaldı

Şirket, hisse başına kârının geçen yılın aynı dönemine göre %25 azalarak 80 sente gerilediğini duyurdu. 2024 mali yılı genelindeki küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları ise %2’lik bir düşüşle yılı kapattı.

Starbucks, aynı zamanda üst yönetim değişimi ve mevcut ekonomik durum nedeniyle, 2025 yılına yönelik mali beklentilerini askıya aldığını açıkladı.

Starbucks'ın Yeni CEO'suna Alışılmışın Dışında Haklar... Evden çalışacak,  Işe Jetle Gidebilecek | Marketing Türkiye

"Verimlilik Çabaları Trafik Düşüşünü Telafi Edemedi"

Starbucks CFO’su Rachel Ruggeri’nin açıklamalarına göre, şirketin yatırımları artırmasına rağmen mağaza trafiğindeki düşüşü durdurmak mümkün olmadı. Verimlilik çalışmalarının sürdüğünü belirten Ruggeri, “Tüketici ortamındaki belirsizlikler ve Çin pazarındaki rekabet baskısı performansımızı olumsuz etkiledi” dedi.

Ruggeri ayrıca, müşterileri geri kazanmak için yeni bir strateji üzerinde çalıştıklarını, ancak bu planın hayata geçirilmesinin zaman alacağını vurguladı.

Protesto ve Boykot Kampanyaları Etkili Oldu

Starbucks, son dönemde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durumun şirketin finansal performansını daha da baskıladığı belirtildi.

Özellikle Orta Doğu’daki mağazaların satışlarında yaşanan düşüşün, geçen yılki ekim-aralık döneminde yıllık satış tahminlerinin revize edilmesine neden olduğu ifade edildi. Ocak-Mart döneminde gelirleri %2 azalırken, küresel satışlarda %4’lük bir düşüş yaşandı.

2020’den bu yana ilk kez böyle bir gerileme gören Starbucks, Nisan-Haziran döneminde de küresel satışlarının %3 oranında azaldığını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *