"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2498 %-0.03
36,9783 %-0.08
2.291.631 %-0.745
3.033,22 0,17
Ara
İşçi Haber Dünya Brezilya'da X'e erişim yasağı getirildi

Brezilya'da X'e erişim yasağı getirildi

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu X'e erişimi yasakladı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk’ın sahip olduğu X platformuna erişim yasağı getirdi. Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, X’in Brezilya'da yasal temsilci ataması yapmaması nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı. Yasağın, temsilci atanana ve ödenmeyen para cezaları ödenene kadar geçerli olacağı bildirildi. İnternet sağlayıcıları ve uygulama mağazalarına X’e erişimi engellemeleri için 5 gün süre tanındı ve VPN gibi yollarla erişim sağlayanlara para cezası kesileceği belirtildi.

Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Brezilya'daki yargıç kararına tepki göstererek "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve seçilmeyen sözde yargıç bunu siyasi nedenlerle yok ediyor" ifadelerini kullandı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması çerçevesinde X’ten bazı kişilere ait veri talep etmiş ve bazı hesapların engellenmesini istemişti. Musk, mahkemenin bu taleplerini reddetmiş ve X’in Brezilya'daki ofisini kapatmıştı. Mahkeme, X'e 24 saat içinde yasal temsilci atamasını aksi takdirde erişim yasağı uygulayacağını duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *