"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Canından oluyordu: Trump, yeniden suikast alanında olacak!

Canından oluyordu: Trump, yeniden suikast alanında olacak!

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz’da suikast girişimine maruz kaldığı Pensilvanya'nın Butler bölgesinde, bir kez daha seçim mitingi düzenleyecek. Trump’ın kampanya ekibinden yapılan resmi açıklamaya göre, 5 Ekim’de gerçekleşecek miting, suikast girişiminin olduğu aynı alanda yapılacak.

Açıklamada, "Başkan Donald J. Trump, üç ay önce hayatını kaybetmenin eşiğine geldiği Pensilvanya’nın Butler bölgesine geri dönerek burada seçim mitingi düzenleyecek" ifadelerine yer verildi.

Mitingde, saldırıda yaşamını yitiren itfaiyeci Corey Comperatore anısına düzenlenecek bir törene de katılacak olan Trump, aynı zamanda olay sırasında yaralanan James Copenhaver ve David Dutch'ı da anacak. Trump'ın, suikast girişimi sonrası destek gösteren güvenlik güçlerine, ilk müdahale ekiplerine ve bölge halkına da teşekkür edeceği belirtildi.

Açıklamada, son dokuz hafta içinde Trump'a yönelik iki ayrı suikast girişiminin gerçekleştiği vurgulanırken, "Başkan Trump, misyonunu tamamlamaya her zamankinden daha kararlı" denildi.

NE OLMUŞTU?

13 Temmuz’da Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında Trump, silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, olayın suikast girişimi olduğunu doğrularken, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu. Saldırıda itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybetmiş, James Copenhaver ve David Dutch yaralanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *