"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2668 %0.02
36,9728 %-0.08
2.280.176 %-1.222
3.032,41 0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Çin'de kömür fiyatlarında düşüş

Çin'de kömür fiyatlarında düşüş

Çin'in kömür fiyatları 5 yıldan fazla bir süredir haftalık en büyük düşüşü görüyor

Çin'in vadeli kömür fiyatları, güçlü devlet planlayıcısının, üreticilerin son araştırmalarının ardından kömür fiyatlarını ayarlamak için hala yer olduğunu söylemesinin ardından beş yıldan fazla bir süre içinde en büyük düşüşünü gördü.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada, "İlk sonuçlar, kömür üretim maliyetlerinin mevcut spot kömür fiyatlarından önemli ölçüde düşük olduğunu gösterdi." Dedi.

Zhengzhou Ticaret Borsası'nda en çok işlem gören termal kömür vadeli işlem sözleşmesi cuma günü %10'luk maksimum sınırını düşürdü ve ton başına 973 yuan'da (152.24$) %8.64 düşüşle kapandı. Haftalık %27,6 düşüşle Eylül 2016'dan bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetti.

Kontrat, 19 Ekim'deki 1.982 yuan'lık rekor seviyesinin yarısından fazla düştü. Bu yıl %80'den fazla arttı.

Cuma günü, çevre bakanlığı PM2.5 olarak bilinen küçük tehlikeli havadaki parçacıkların konsantrasyonunu bu kış ana şehirlerde yılda ortalama %4 oranında azaltmak için adımlar atacağını söyledi.

Daha yüksek maliyetler bekleniyor

Dünyanın en büyük sera gazı yayıcısının dumanla mücadele programı, bir güç sıkışıklığı hükümeti elektrik üretmek için daha fazla kömür sağlamaya zorladığı için incelemeyle karşı karşıya kalacak.

Anahtar enerji üreten yakıtın fiyatlarını soğutmaya yönelik önlemler arasında, kömür üreten bölgelerde üretimin hızlandırılması ve termal kömür için bir hedef fiyat belirlenmesi yer alıyor.

Elektrik kesintisi, çelik, alüminyum, çimento ve kimyasallar gibi enerjiye aç endüstrileri üretimi kesmeye zorlarken, yeni bir elektrik tarifesinin daha yüksek maliyetler getirmesi ve kar marjları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

(1$ = 6.3912 Çin yuanı renminbisi)

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *