"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Çin’de toplanan Filistinli gruplardan ulusal birlik kararı

Çin’de toplanan Filistinli gruplardan ulusal birlik kararı

Filistinli gruplar, Çin’in başkenti Pekin’de düzenledikleri tarihi toplantıda önemli bir birlik anlaşmasına imza attı.

İki gün süren toplantıların ardından yayımlanan bildiride, bölünmeyi sona erdirme anlaşmalarının uygulanmasını sağlayacak dört madde belirlendi. Bu anlaşma, tüm Filistinli güçlerin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) altında birleşmesi ve geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurulması hedefini içeriyor.

DÖRT MADDE BELİRLENDİ

Toplantı sonucunda yayımlanan bildiride, şu dört ana maddenin kabul edildiği belirtildi:

  • BM kararlarına uygun olarak başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve dönüş hakkının garanti altına alınması.
  • Filistin halkının uluslararası hukuk ve BM Sözleşmesi çerçevesinde işgale karşı direniş hakkının korunması.
  • Filistinli grupların anlaşmasıyla, Filistin Temel Yasası’na dayanarak Başkan tarafından kurulan geçici bir ulusal uzlaşı hükümetinin, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin topraklarında yetki kullanması.
  • FKÖ kurumlarını geliştirmek ve yeni bir ulusal konsey oluşturulana kadar siyasi karar alma sürecinde ortaklık sağlamak amacıyla geçici birleşik liderlik çerçevesinin etkinleştirilmesi.

Toplantıya katılan 14 Filistinli grup arasında Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı, Filistin Demokratik Birlik (FIDA), Filistin Kurtuluş Cephesi, Arap Kurtuluş Cephesi, Filistin Arap Cephesi ve Halk Kurtuluş Savaşçıları (Kuvvetler) bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *