"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya Çin'den şirketlere teşvik

Çin'den şirketlere teşvik

Çin, vadeli işlem kanunu çıkarmak için önde gelen vadeli işlem şirketlerinin listelenmesini teşvik edecek.

Çin Vadeli İşlemler Birliği, menkul kıymetler düzenleyicisinden bir yetkiliye atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, Çin'in önde gelen vadeli işlem şirketlerinin gelişimlerini hızlandırmalarına ve nitelikli firmaları listelenmeye teşvik etmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu başkan yardımcısı Fang Xinghai Pazar günü bir endüstri konferansında yaptığı açıklamada, yetkililerin vadeli işlem şirketlerinin finansman kanallarını genişletmelerini ve çeşitlendirmelerini ve denizaşırı oyuncularla rekabet etmelerine izin vermelerini destekleyeceğini söyledi.

Fang, önde gelen vadeli işlem firmalarının Çin'in enerji ve maden güvenliğini sağlamak için "gerekli katkılarda bulunmaları" gerektiğini söyledi.

İlk vadeli işlem yasası 2022'de

Çin'in emtia piyasası, bu yıl eşit olmayan küresel ekonomik toparlanma, likiditeyi ve spekülasyonları hafifletirken oynaktı. Örneğin metal ve kömür vadeli işlemleri, hükümet müdahalelerinden sonra düşmeden önce tarihi zirvelere çıktı.

Derneğe göre, düzenleyici, vadeli işlem risk yönetimi şirketlerinin gelişimini ve tüccar gruplarını istikrarlı bir şekilde genişletmeyi daha da destekleyecek.

Fang, Çin'in türev piyasasını daha fazla düzenlemeye yardımcı olacak yıllarca düşündükten sonra 2022'de ilk vadeli işlem yasasını yayınlamasının beklendiğini söyledi.

Dernekten yapılan açıklamada, Çin'in ham petrol, demir cevheri ve PTA gibi mevcut ürünlerin fiyat etkisini derinleştirirken daha fazla yabancı tüccarın iç pazarlara katılmasına izin vereceğini de yineledi.

Bu haber Reuters'tan çevirilmiştir. Haberin orijinalini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *