"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Deyr el-Belah Belediyesi: İsrail'in saldırıları 250 bin Filistinliyi göç ettirdi

Deyr el-Belah Belediyesi: İsrail'in saldırıları 250 bin Filistinliyi göç ettirdi

Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde yer alan Deyr el-Belah Belediyesi, İsrail'in bölgeyi tahliye etme yönündeki tehditleri ve bombardımanları sonucu son iki gün içinde yaklaşık 250 bin Filistinlinin yerinden edildiğini duyurdu.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, bu olaylar nedeniyle şehrin doğusundan zorla tahliye edilenlerin yanı sıra 25 barınma merkezi de hizmet dışı kaldı.

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik yerinden etme kararlarının, halk için yeni acılara, trajedilere ve derinleşen bir felakete neden olduğu belirtildi. Ayrıca, son iki gün içinde dört su kuyusunun da hizmet dışı kalmış olduğu ifade edildi. Şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 70'ini besleyen kuyu sayısının 14'e çıkmasıyla, halkın su temininde büyük zorluklar yaşanacağı ve durumun daha da kötüleşeceği vurgulandı.

Büyük bir su tankının da hizmet dışı kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilirken, uluslararası yardım kuruluşlarının Gazze'den ayrılması ve Mısır ile Refah sınır kapısının kapatılmasının, mevcut gıda krizini derinleştireceği konusunda uyarı yapıldı.

Deyr el-Belah Belediyesi, uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunarak, belediyeler, hastaneler ve yardım dernekleri dahil insani hizmet ekiplerinin, vatandaşlara gerekli hizmeti sunabilmeleri için hızlı bir şekilde harekete geçmelerini talep etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 7 Ekim 2023'ten itibaren başladığı ve bu süre zarfında sık sık tahliye tehditleriyle Filistinlileri yerinden etmeye zorladığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edildi.

Yerinden edilen Filistinliler, zor şartlarda ilkel çadırlarda yaşam mücadelesi verirken, İsrail'in düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 435 Filistinli hayatını kaybetti, 93 bin 534 kişi ise yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin olduğu bildirilirken, sivil altyapının da büyük ölçüde tahrip edildiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *