"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2876 %0.15
37,1082 %-0.19
2.322.418 %-0.113
3.025,19 0,44
Ara
İşçi Haber Dünya Donald Trump: O hilekarı kovacağım!

Donald Trump: O hilekarı kovacağım!

Donald Trump, başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, kendisine dava açan savcı Jack Smith hakkında konuştu.

ABD, 5 Kasım başkanlık seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Seçim gününün yaklaşmasıyla birlikte adaylar arasındaki siyasi gerilim de artış gösteriyor. İki aday, mitinglerine ve programlarına yoğun bir şekilde devam ederek yarışta öne çıkmaya çalışıyor.

Seçimin en tartışmalı adayı olan eski Başkan Donald Trump, dikkat çekici açıklamalarına bir yenisini ekledi. Trump, 6 Ocak Kongre baskını ve 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahale girişimi nedeniyle kendisine dava açan savcı Jack Smith hakkında bir radyo programında soruları yanıtladı.

Dosya:Donald-trump-secim-840x420.jpg - Vikipedi

Sunucunun, "Başkan olduğunuzda ya kendinize af çıkaracaksınız ya da Jack Smith'i kovmak zorunda kalacaksınız. Hangisini yapacaksınız?" sorusuna Trump, Smith’i “hilekar” olarak nitelendirerek, “O hilekârı 2 saniyede kovarım” yanıtını verdi. Trump, bu konunun başkanlık görevine başladığında ele alınacak ilk meselelerden biri olacağını belirtti.

Jack Smith: The special prosecutor who could take down Trump | The  Independent

Trump’ın Suçlamalara İtirazı

Trump, 6 Ocak olayları sırasında Beyaz Saray'da görevde olduğunu ve Başkan olarak “dokunulmazlık” hakkına sahip olduğunu savunarak, davanın düşürülmesi için Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu. ABD Yüksek Mahkemesi, 1 Temmuz'da Trump’ın Kongre baskınındaki rolü ve 2020 seçimleri ile ilgili iddialarına dair bazı konularda dokunulmazlık hakkı bulunduğuna karar vermişti. Ancak mahkeme, bu dokunulmazlığın özel davranışlar için geçerli olmadığını da belirtmişti.

Savcı Smith, 2 Ekim'de Trump'ın “işlediği suçların temelde özel alana girdiğini” öne sürerek yeni bir iddianame hazırladı ve eski başkanın “diğer tüm vatandaşlar gibi yargılanması gerektiğini” ifade etti. Yargıç Tanya Chutkan, Trump'ın ekibine Smith’in iddianamesine 7 Kasım’a kadar yanıt verme süresi tanıdı. Her iki tarafın savunmalarını inceledikten sonra Trump'ın yargılanıp yargılanmayacağına karar verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *