"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya DSÖ, Gazze'deki hasta ve ağır yaralının tıbbi tahliyesinin yapıldığını duyurdu

DSÖ, Gazze'deki hasta ve ağır yaralının tıbbi tahliyesinin yapıldığını duyurdu

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de bulunan 97 hasta ve ağır yaralının, tedavi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye ulaştırılmak üzere tıbbi tahliyesinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen tıbbi tahliye operasyonuna dikkat çekti.

Ghebreyesus, DSÖ'nün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı ve diğer ortaklarla işbirliği yaparak, Ekim 2023'ten bu yana en büyük tıbbi tahliyeyi gerçekleştirdiğini belirtti. Bu operasyon kapsamında 97 hasta ve ağır yaralı ile 155 refakatçi Gazze'den tahliye edildi. Hastalar, özel tedavi için Abu Dabi'ye gitmek üzere Kerem Ebu Salim (Şalom) Kapısı üzerinden İsrail'deki Timna (Ramon) Havalimanı'na taşındı.

Tahliye edilenler arasında 45 çocuk ve 52 yetişkinin bulunduğunu, bu kişilerin kanser, travma ve diğer ciddi yaralanmalar gibi çeşitli sağlık sorunları yaşadığını ifade eden Ghebreyesus, operasyon sırasında karşılaşılan ciddi operasyonel zorluklar ve güvenlik endişelerine rağmen hastaların transferinin sağlandığını belirtti.

Ghebreyesus, tüm olası rotalarda tahliye koridorlarının oluşturulmasını talep ederek, "Sonuç olarak, tüm hastalar için en iyi tedavi ateşkestir." şeklinde açıklamada bulundu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *