"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya DSÖ'den Gazze çağrısı: Korkunç şiddet ve acı sona ermeli

DSÖ'den Gazze çağrısı: Korkunç şiddet ve acı sona ermeli

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları yaklaşık 5 aydır devam ediyor. DSÖ ise ateşkes çağrısı yapıyor. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu korkunç şiddet ve acı sona ermeli" dedi.

Beyt Lahiya’daki Kemal Advan Hastanesi’nin bebek yoğun bakım bölümünde yetersiz beslenme ve su eksikliği nedeniyle bir bebek daha hayatını kaybetti. Bebeğin annesi kuvözün önünde ağlayarak bebeğine veda etti. Gazze’nin kuzeyinde yaşanan insani felaket nedeniyle yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) sonucu bebek ölümleri devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 30 bini aştığını belirterek, "Bu korkunç şiddet ve acı sona ermeli." ifadesini kullandı.

ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bini aştığını, bunların çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu bildirdi.

Gazze'de 70 bini aşkın Filistinlinin de yaralandığını vurgulayan Ghebreyesus, "Bu korkunç şiddet ve acıların sona ermesi gerekiyor. Ateşkes." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *