"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2436 %-0.1
37,0850 %0.25
2.297.670 %0.739
3.013,79 0,70
Ara
İşçi Haber Dünya DSÖ'den kritik operasyon: Filistinli çocuklar İspanya'ya ulaştırıldı

DSÖ'den kritik operasyon: Filistinli çocuklar İspanya'ya ulaştırıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İspanya'nın 15 Filistinli çocuk ve bir anneyi tedavi amacıyla kabul ettiğini açıkladı.

DSÖ'nün web sitesinde yer alan bilgilere göre, Mısır'da tedavi gören 16 Filistinli dün İspanya'ya ulaştı. Çocukların yaşları 3 ile 17 arasında değişirken, bunlardan birinin kronik kalp hastalığı, birinin kanser, 13'ünün ise ciddi yaraları bulunduğu belirtildi. Çocuklardan birinin annesinin durumu hakkında ise bilgi verilmedi.

İspanya'ya ulaşan Filistinli hastalar için DSÖ, Avrupa Birliği (AB), Filistinli Çocuklara Yardım Fonu (PCRF) ve Mısır hükümetiyle işbirliği yaptı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Sağlık Bakanı Monica Garcia Gomez ve Mısır hükümetine teşekkür edildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın 7 Mayıs'tan bu yana kapalı olduğu hatırlatıldı. Bu tarihten itibaren sadece 23 kişinin Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan tahliye edildiği bildirildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 5 bin kişinin tedavi için Gazze'den tahliye edildiği, bu hastaların büyük çoğunluğunun Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde tedavi gördüğü ifade edildi. Ayrıca, Gazze'den tedavi için tahliye edilmesi gereken 10 bin kişinin olduğu vurgulandı.

İspanya'ya getirilen Filistinli çocukların, Gazze'deki diğer binlerce çocuğun ve yetişkinin küçük bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekildi. DSÖ, çatışmaların sona ermesi için bir kez daha çağrıda bulunarak, barışın sağlığa giden en iyi yol olduğunu belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocukların İspanya'ya ulaşmasında katkıda bulunan ülkelere teşekkür etti. Ghebreyesus, "Ağır hasta insanların gereken tıbbi bakımı alabilmeleri, manşet haber olmaktan çok rutin küresel işbirliği olmalıdır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *