Yeni tanımlanan koronavirüs varyantı Omicron üzerine endişeler artarken, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler vatandaşlarını potansiyel bir salgından korumak için çalışıyor.
Potansiyel olarak daha bulaşıcı olan yeni mutasyon, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edildi ve o zamandan beri Avustralya, Birleşik Krallık, Almanya, İsrail, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Hong Kong'da görülmeye devam etti.
Yetkililer cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Omicron korkularına yanıt olarak tüm yabancıların ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Hükümetin onayını bekleyen yasağın iki hafta sürmesi bekleniyor. Güney Afrika'daki ülkeleri de içeren kırmızı listedeki bir ülkeden dönen İsraillilerin, belirlenmiş bir otelde yedi gün boyunca karantinaya alınmaları gerekecek.
Varyantlı kişilerin aşıları tam
Sağlık Bakanlığı, Malavi'den dönen bir kişide bulunan doğrulanmış bir vakaya ek olarak, İsrail'de yedi şüpheli varyant vakası olduğunu söyledi.
Yeni Güney Galler Sağlık Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, Güney Afrika'dan gelen yolcuların Sidney'e gelmesinden sonra Avustralya'da iki Omicron vakası tespit edildiğini söyledi.
Bakanlık, iki yolcunun ve Güney Afrika'dan gelen diğer 12 yolcunun tecrit edildiğini söyledi. Her iki vakanın da aşıları tam ve asemptomatik kişiler olduğu belirtildi.
Güney Afrikalı yolculara kısıtlama
Avustralya, son 14 gün içinde Güney Afrika, Lesoto, Botsvana ve Zimbabve dahil olmak üzere dokuz Güney Afrika ülkesine seyahat eden yabancıların girişini yasakladı.
Bu arada, Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi cumartesi günü yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin sekiz Güney Afrika ülkesinden gelen yolculara kısıtlamalar getirdiğini duyurdu. Ajans, Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesoto, Eswatini, Malavi ve Mozambik'ten seyahat eden yabancı uyrukluların Güney Kore'ye girişlerinin yasaklandığını söyledi. Bu ülkelerin vatandaşlarına vize verilmesi bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.
Bu ülkelerden gelen Kore vatandaşları, 10 gün boyunca hükümet tarafından belirlenen bir tesiste karantinaya alınmalıdır.
Bu haber CNN'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.