"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Dünya Eurovision'dan tepki çeken karar: Hollanda neden diskalifiye edildi?

Eurovision'dan tepki çeken karar: Hollanda neden diskalifiye edildi?

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birçok kesim tarafından tepkilere neden olacak karar alındı. İsrailli temsilcinin yarışmaya katılımını sorgulayan Hollanda'nın neden diskalifiye edildiğini açıklayan Eurovision organizatörleri, "Yarışmadaki tüm personel için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız." dedi.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan tepki çeken karar finale saatler kala alındı. Yapılan duyuruda, Hollanda'yı temsil eden Joost Klein'ın yarışmadan diskalifiye edildiği bildirildi.

Hollandalı temsilci Klein'ın, bir ekip üyesine yönelik davranışının "yarışma kurallarının ihlali" olarak değerlendirildiğini aktaran Eurovision organizatörleri, "Yarışmadaki tüm personel için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız." açıklamasında bulundu.

İSRAİLLİ TEMSİLCİNİN YARIŞMAYA KATILIMINI SORGULAMIŞTI

Daha öncesinde; Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısında bulunmuştu.

Son yaşanan olayda ise, Polonyalı bir gazeteci, İsveç'in Malmö kentinde yapılacak final yarışması öncesi dün düzenlenen basın toplantısında, "Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riskine neden olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusunu İsrailli temsilci Eden Golan'a yöneltmişti.

Sorunun üzerine İsveçli sunucu Jovan Radomir'in hemen araya girerek Golan'a "soruya cevap vermek zorunda olmadığını" söylemiş ve Hollandalı temsilci Joost Klein da yüksek sesle "Neden olmasın?" yanıtını vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *